U trendu

DZil Bajden posetice izbeglice iz UKR u Rumuniji i Slovackoj

VAŠINGTON – Prva dama SAD Džil Bajden danas bi trebalo da otputuje u Rumuniju i Slovačku, u posetu koja ima za cilj da istakne američku podrsku ukrajinskim izbeglicama.

Supruga američkog predsednika DŽozefa Bajdena bi tokom četvorodnevne turneje trebalo da se sastane sa američkim vojnicima, službenicima ambasade, raseljenim ukrajinskim roditeljima i decom, humanitarnim radnicima i nastavnicima, saopšteno je iz njenog kabineta, prenosi Rojters.

Žil Bajden, koja predaje engleski jezik na koledžu u Virdžiniji, takođe će se sastati sa prvom damom Rumunije Karmen Johanis, takođe nastavnicom engleskog, kao i sa predsednicom Slovačke Zuzanom Čaputovom, navodi britanska agencija.

U nedelju, kada se u SAD obeležava Dan majki Džil Bajden će se susresti sa ukrajinskim majkama i decom koja su bila primorana da napuste svoje domove zbog ruskog napada na Ukrajinu, navodi se u saopštenju.

Supruge američkih predsednika nemaju mnogo zvaničnih ovlašćenja, ali su često deo takozvane „meke moći“ i prenose poruke administracije biračima i inostranstvu, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar