U trendu

Džonson i Fon der Lajen sutra u Briselu o sporazumu

LONDON – Premijer Boris Džonson i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sastaće se sutra u Briselu kako bi pokušali da reše pitanja koja koče sporazum o trgovinskom dogovoru o Bregzitu, saopštila je britanska vlada.

Džonson će sutra otputovati u Brisel na večeru sa Ursulom fon der Lajen kako bi nastavili diskusiju o buducem odnosu Velike Britanije i EU, prenosi Rojters.

Evropska komisija je saopštila danas da bi pregovori o budućim odnosima između Velike Britanije i Evropske unije mogli da se nastave i posle završetka ove godine, kada ističe prelazni period za Bregzit, javlja Rojters.

„Ako dogovor ne bude postignut do 1. januara, znači da ćemo se naći u situaciji bez sporazuma. To ne isključuje mogućnost pregovora, sa naše strane, i ne isključuje mogućnost da nastavimo dijalog na osnovu mandata koji nam je dat“, rekao je portparol Evropske komisije.

S druge strane, DŽonson je izjavio danas da se možda pribiližava trenutak kada bi Britanija trebalo da prekine pregovore o trgovini sa EU nakon Bregzita.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.