U trendu

Džonson: Ne sećam se kad sam razgovarao s Kameronom

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson potvrdio je da u poslednje vreme nije imao nikakav kontakt sa Dejvidom Kameronom nakon što je pokrenuta istraga o lobiranju za propalu finansijsku kompaniju „Grinsil kapital“ u koje je navodno umešan i bivši premijer.

Rojters prenosi da je Džonson danas pred britanskim parlamentom rekao da sa Kameronom nije skoro vodio nikakve razgovore, a naročito ne o temama o kojima se trenutno polemiše u javnosti.

„Najiskrenije tvrdim, ne mogu da se setim kada sam poslednji put razgovarao sa Dejvom “, rekao je Džonson, navodi agencija.

Rojters prenosi da je britanski premijer potvrdio da je zabrinut zbog navoda u kojima je jedan od njegovih prethodnika, Dejvid Kameron, kritikovan zbog korišćenja svojih kontakata u vlasti kako bi pomogao propaloj finansijskoj kompaniji „Grinsil kapital“ i da državni služebenici treba da imaju veze sa privatnim sektorom, ali da moraju da vode računa da određene granice ne budu pređene.

Britanija je pokrenula zvaničnu nezavisnu istragu o lobiranju bivšeg premijera Dejvida Kamerona, a Fajnenšel tajms i Sandej tajms izvestili su ranije da je Kameron direktno kontaktirao ministre da bi lobirao u ime kompanije „Grinsil kapital“ i da je slao poruke ministru finansija Rišiju Sunaku i dogovarao privatni susret ministra zdravstva Meta Henkoka i direktora kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.