U trendu

DŽonson podržava davanje treće doze vakcine Britancima

NJUJORK – Premijer Velike Britanije Boris DŽonson rekao je danas da bi davanje buster doza građanima te zemlje trebalo da bude prioritet.

„Pitate me, da li bi trebalo da prekinemo sa buster programom za starije i zdravstveno osetljive ljude? Pogledao sam dokaze i video šta mogu buster doze da urade, video sam da daju dodatnu zaštitu ljudima i mogu da kažem da to treba da bude naš prioritet i da ćemo nastaviti sa time“, rekao je DŽonson, prenosi „Gardijan“.

On je podržao britanski doprinos globalnom vakcinacionom programu rekavši da to što se neće prekidati sa programom buster doza „ne znači da Velika Britanija ne daje veliki doprinos ostatku sveta.“

„Suštinski se slažemo da niko nije bezbedan dok svi ne budu bezbedni“, dodao je DŽonson u govoru pred novinarima uoči sutrašnje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Poziv za buster doze dobilo je 1,5 miliona ljudi u Engleskoj ove nedelje, a vakcine su dostupne za osobe starije od 50 godina, radnike i korisnike domova za stare, i medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida, kao i za socijalne radnike.

Svi koji su u izuzetno osetljivom zdravstvenom stanju, a imaju između 16 i 65 godina, takođe mogu da prime vakcinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.