Džonson ponovio da ne želi vanredne izbore

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da ne želi da raspiše vanredne izbore i ponovo poručio parlamentarcima da, kako bi izbegli takav ishod, treba da glasaju protiv poteza usmerenog na zaustavljanje izlaska Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora.

„Ne želim izbore, mi ne želimo izbore… mi želimo da posao bude urađen i najbolji način da se to uradi jeste da večeras podržite vladu“, rekao je Džonson u parlamentu, preneo je Rojters.

On je kazao da će se sledećeg ponedeljka sastati sa irskim premijerom Leom Varadkarom u Dablinu u sklopu napora da postigne sporazum o napuštanju Evropske unije.

Govoreći na burnoj sednici parlamenta tokom koje su mu se pojedini poslanici rugali dok je govorio, Džonson je izjavio da napreduje u pregovorima sa EU o promeni sporazuma o kome je pregovarala njegova prethodnica Tereza Mej.

Tvrdeći da ima drugih načina da se izbegne povratak na tvrdu granicu između britanske provincije Severne Irske i članice EU Republike Irske, Džonson je rekao poslanicima: “ Mi ćemo, takođe, o tome uskoro razgovarati sa EU, a ja ću o tome razgovarati sa Leom Varadkarom kad ga vidim u Dablinu u ponedeljak.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.