U trendu

Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima odgovornost za kršenje epidemioloških pravila u svom kabinetu.

„Preuzimam punu odgovornost za sve što se desilo na moje oči. Zgrozen sam nekim ponašanjem“, rekao je Džonson u parlamentu nakon objavljivanja izveštaja o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja.

U izveštaju se navodi da odgovornost za kulturu ponašanja koja je dovela do kršenja pravila u kabinetu premijera Borisa Džonsona moraju da snose oni na najvišoj funkciji.

Džonson je korigovao i prethodnu izjavu pred parlamentom da su pravila poštovana svo vreme dodajući da nije znao da su na tim skupovima članovi njegovog kabineta prekršili pravila.

„Nije utvrđeno da je moje prisustvo u tim trenucima, kratko kao što je bilo, bilo izvan pravila. Ali jasno je da to nije bio slučaj za neke skupove sa kojih sam otišao i druge zabave kad čak nisam ni bio u zgradi“, rekao je britanski premijer, prenosi Rojters.

Džonson je ponovo uputio izvinjenje zbog prisustva na zabavi povodom njegovog rođendana u junu 2020. godine zbog čega mu je izrečena novčana kazna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar