U trendu

DŽonson smatra da nije prekršio zakon

LONDON – Britanski premijer Boris DŽonson ne smatra da je prekršio zakon, ali isto tako smatra da je u redu da policija istražuje navode o nizu događaja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu, izjavio je danas njegov portparol.

„Premijer smatra da je sasvim u redu da policija istražuje navode“, rekao je portparol i dodao da će svi u potpunosti sarađivati u istrazi koja je ranije danas najavljena, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li DŽonson misli da je prekršio zakon, njegov portparol je rekao: „Pošteno je reći da ne misli“.

Britanska policija saopštila je ranije danas da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa DŽonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je dobila dokaze iz interne vladine istrage o nizu skupova.

Nove tvrdnje su se pojavile sinoć kada je TV mreža ITV njuz izvestila da je premijer DŽonson organizovao zabavu tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine, a kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru.

„Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa“, izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik.

Iz Džonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, „koji se zadržao manje od 10 minuta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar