U trendu

Ekološki aktivisti razbili prozore na zgradi banke Barkliz

LONDON – Aktivisti za borbu protiv klimatskih pormena razbili su danas prozore na londonskom sedištu banke Barkliz, u okviru najnovijeg protesta usmerenog na isticanje uloge finansijskog sektora u izazivanju „klimatske katastrofe“.

Sedam aktivista iz grupe „Ekstinkšen rebelion“ koristilo je čekiće da razbiju prozore, a zatim su na prednjoj strani zgrade nalepili poruku „U slučaju klimatske vanredne situacije razbij staklo“, prenosi agencija Rojters.

Ovakva akcija deo je takozvane „Pobune protiv novca“, odnosno pobune protiv kapitalističkog sistema.

„To je najnovija akcija protesta protiv kontinuiranih investicija banke u aktivnosti koje direktno doprinose klimatskim i ekonomskim vanrednim situacijama“, saopštila je ta grupa aktivista.

Akcije protiv Barkliza u londonskom poslovnom okrugu Kanari Varf usledile su nakon što su aktivisti prošle nedelje prosuli crnu boju po fasadi Banke Engleske u londonskom Sitiju.

Cilj ove grupe je da izazove širi revolt protiv političkih, ekonomskih i socijalnih struktura modernog sveta kako bi se sprečio najgori mogući scenario koji predviđaju naučnici zaduženi za proučavanje klimatskih promena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.