U trendu

Eksplozije i paljba iz vatrenog oružja kod hotela u Uagaduguu

Paljba iz vatrenog oružja i eksplozije čule su se večeras ispred hotela Splendid u Uagaduguu, glavnom gradu afričke zemlje Burkine Faso, javili su novinari agencije Frans pres. 

Jedno vozilo gori ispred hotela u kome većinom odsedaju zaposleni u UN agencijama i stranci. Hotel se nalazi na glavnoj ulici u centru grada. 

Bi-Bi-Si (BBC) javlja, pozivajući se na očevice, da su dva automobila bombe eksplodirala ispred hotela Splendid oko 19.30 po lokalnom vremenu. Zatim su tri do četiri maskirana muškarca upala u hotel. 

Izveštači sranih agencija javljaju da se čula pucnjava iz hotela. Jedan od novinara Frans presa rekao je da su izgleda pucala tri maskirana naoružana muškarca. 

Napadači su pucali i na kafe restoran „Kapućino“ koji takodje posećuju stranci i koji se nalazi preko puta hotela, rekao je jedan očevidac za Frans pres.

Burkina Faso je nedavno održala prve predsedničke izbore posle vojnog udara ranije prošle godine. U udaru je svrgnut dugogodišnji vodja Belz Kompaore koji je bio na čelu zemlje 27 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.