U trendu

EP: Ne namećemo rešenja već ukazujemo na opcije

BRISEL, 9. septembra ( Tanjug) – „Radni dokument“ koji je 7. septembra podeljen ucesnicima Međupartijskog dijaloga u Srbiji je dokument za diskusiju koju ukazuje na moguće opcije, a na samim učesnicima je da postignu dogovor, poručili su sinoć posrednici Evropskog parlamenta.

Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn u zajedničkom saopštenju napominju da radni dokument koji su oni predstavili nije „politički sporazum“ već da daje „moguce orjentacije“ učesnicima u Međustranačkom dijalogu.

„Na samim učesnicima je da dođu do međusobnog dogovora. Naša uloga je da pomažemo na putu ka postizanju sporazuma. Želimo najbolje za Srbiju i nismo ovde da namećemo neke posebne stavove ili unapred pripremljena rešenja“, navodi se u saopštenju posrednika EP.

Posrednici Evropskog parlamenta dodaju su da su otvoreni za raspravu o svim predlozima i konkretnim sugestijama koji mogu doprineti boljim uslovima za političku konkurenciju u Srbiji uoči sledećih izbora.

„Cilj je imati smislene i konstruktivne diskusije orijentisane na rezultate u Beogradu i, ako je moguće, postići politički dogovor“, zaključuje se u pisanom saopštenju objavljenom koji je objavio EP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.