U trendu

EPPO potvrdila hapšenje trojice u Varaždinu zbog mita

ZAGREB – Kancelarija evropskog javnog tužioca danas je potvrdila da su tri osobe uhapšene zbog sumnje za primanje i davanje mita u vezi sa dodelom radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije prečišćivača otpadnih voda u Varaždinu, što je sufinansirala EU.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su bivši gradski odbornik i varaždinski preduzetnik Robert Gotić i bivši direktor varaždinskog komunalnog preduzeća „Varkom“ Željko Bunić koji je bio odborik nezavisne liste Ivana Cehoka, prenela je Hina.

„Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korišćenja EU fondova. U vezi sa tim, Kancelarija evropskog javnog tužioca (EPPO), u saradnji sa Policijskom nacionalnom kancelarijom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, trenutno sprovodi hitne dokazne radnje“, naveli su u saopštenju.

Evropski tužioci sumnjaju da su počinjena kaznena dela primanja i davanja mita u vezi sa dodelom radova na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u Varaždinu.

Projekt je sufinansirala Evropska unija, a vrednost radova prvobitno je procenjena na 23,7 milona evra.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravovremeno obavestiti javnost, a do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navedeno je u saopštenju.

Policija od jutra pretražuje domove i druge prostorije osumnjičenih koji će potom biti odvedeni na ispitivanje u Kancelariji evropskog javnog tužioca.

Zatraže li tužioci potom za uhapšene određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati istražni sudija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.