Epštajn, optužen za seksualnu trgovinu, ostaje u pritvoru

NJUJORK – Američki milijarder Džefri Epštajn ostaće u pritvoru do kraja suđenja zbog optužbi za seksualnu trgovinu više desetina maloletnih devojaka, saopštio je danas sudija okružnog suda na Mehnetnu Ričard Berman.

Sudija je odbio Epštajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Epštajn se izjasnio da nije kriv.

On je trenutno u zatvoru na Menhentnu gde su jake mere obezbeđenja, a tužilaštvo je zatražilo da tako i ostane, jer veruje da bi mogao da iskoristi svoj novac i kontankte za bekstvo iz zemlje.

Optužen je da je organizovao „gole masaže“ i druge seksualne radnje maloletnih devojaka, kao i da je nekim devojkama plaćao da vrbuju druge i to u periodu između 2002. i 2005. godine.

Poznato je da je krug njegovih društvenih kontakata godinama uključivao Donalda Trampa pre nego što je postao predsednik SAD, bivšeg predsednika Bila Klintona i britanskog princa Endrjua, prenosi Rojters.

Pretresom Epštajnove kuće policija je pronašla stotine hiljada slika obnaženih žena, od kojih su neki maloletne, novac, dijamante i vredne umetničke predmete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.