U trendu

Erdogan brani ministra od optužbi mafije

ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stao je danas u odbranu ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua koji je optužen za korupciju od strane mafije, navodeći da su takve tvrdnje napad na Tursku.

Serija video-snimaka osuđenog vođe jedne kriminalne bande Sedata Pekera privukla je desetine miliona ljudi koji su ih pogledali na Jutjubu.

U njima, on iznosi nepotkrepljene tvrdnje u vezi sa slučajevima sumnjivih smrtnih ishoda, silovanjima i trgovinom drogom, i ukazuje na veze tih slučajeva sa zvaničnicima bliskim Erdoganu, prenosi agencija Rojters.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu negirao je Pekerove optužbe upućene na njegov račun.

U svom prvom obraćanju o ovom slučaju, Erdogan je rekao da su ovakve tvrdnje, od kojih se neke odnose na događaje od pre nekoliko decenija, deo serije napada na državu.

“Stojimo uz našeg ministra unutrašnjih poslova u njegovoj borbi sa kriminalnim bandama, kao i terorističkim organizacijama”, izjavio je Erdogan u obraćanju poslanicima.

Turska će, kako je naveo, zločince privesti pred lice pravde “ma gde god se oni nalazili”.

Erdoganovi komentari dolaze nakon što je glavna opoziciona stranka Republikanska narodna partija pozvala na održavanje prevremenih izbora i na Sojluovu ostavku zbog video zapisa.

Erdogan je, međutim, poručio da će opšti izbori biti održani kako je planirano, odnosno 2023. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.