U trendu

Erdogan oštro osudio austrijsku vladu zbog zastave Izraela

ANKARA – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je najoštrije osudio austrijsku Vladu jer je u nedelju okačila izraelsku zastavu na svojoj zgradi u Beču kako bi uputila podršku Izraelu u eskalaciji sukoba sa Palestincima.

„Austrijska država pokušava da primora muslimane da plate cenu za genocid koji je počinila nad Jevrejima“, rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Dodao je da je Izrael „ubica bez premca“.

„Izrael ubija dečicu od 5-6 godina. Ubija žene, ubija starce“, rekao je Erdogan, napominjući da Turska nastavlja da ulaže napore da zaštiti Palestinu i Jerusalim, prenela je Anadolija.

Predsednik Turske je pozvao sve međunarodne organizacije da preduzmu potrebne korake i mere kako bi zaštitile Palestince.

„Pozivamo Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da deluju u korist potlačenih Palestinaca i Al-Kudsa (Jerusalima)“, kazao je Erdogan posle sastanka njegovog kabineta u Ankari.

On je predložio formiranje komisije sastavljene od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Jerusalimom.

„Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al-Kudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije“, kazao je Erdogan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.