U trendu

Erdogan: Udar neće zaustaviti izveštavanje agencije o terorizmu Izraela

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je osudio Izrael zbog udara iz vazduha na zgradu u pojasu Gaze gde su navodno bile kancelarije turske državne novinske agecije Anadolija, preneli su izraelski mediji.

„Turska i agencija Aanadolija nastaviće da govore svetu o terorizmu Iraela u Gazi i drugim delovima Palestine uprkos takvim napadima“, poručio je Erdogan na Tviteru.

Kasno sinoć pogodjena je poslovna i stambena šestospratnica u Gaza Sitiju.

Novinari su rekli da je u njoj kancelarija turske novinske agencija Anadolija, a izraelska vojska da su tamo kancelarije obaveštajne službe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom.

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su u subotu više od 200 raketa na Izrael, što je izazvalo osvetničke vazdušne udare izraelske vojske na desetine meta širom pojasa Gaze i prekinulo jednomesečno zatišje u sukobima dva ljuta neprijatelja.

Sukobi su danas nastavljeni i na Izrael je ispaljeno već preko 450 raketa, a izraelska vojska je u kontraudarima pogodila 220 ciljeva ekstremista u Gazi, kako tvrdi.

U Izraelu je jutros u raketiranju poginuo jedan Izraelac, a na palestinskoj strani je ubijeno najmanje šestoro ljudi, uključujući trudnu ženu i njenu malu devojčicu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)