U trendu

Eskobar: SAD podržavaju primenu dogovora iz dijaloga BG i PR

SARAJEVO – Dijalog je jedini način za postizanje sporazuma između Beogada i Prištine, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i naglasio da SAD podržavaju implementaciju postignutih dogovora, ali i „ubrzano približavanje ka konačnom sporazumu“.

„Dijalog je mehanizam kroz koji bi trebalo da disikutuju o razlikama. Njega vodi EU, predstavlja i najveću prepreku na putu ka EU i podržavamo ga. Nismo deo dijaloga, ali podržavamo ga u potpunosti“, rekao je Eskobar za N1 Sarajevo.

On je rekao da Srbija ima mnogo više vojnih vežbi sa NATO nego sa Rusijom i Kinom.

„Naša nada za Srbiju je da će pratiti svoj evropski put. Da zatvori poglavlja, kako bi napredovala ka članstvu ka EU. Da razlike sa Kosovom rešava kroz dijalog i da uspostavi dobre odnose sa svim svojim susedima“, naveo je Eskobar.

Na pitanje kako vidi budućnost Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije, Eskobar je rekao da je to na srpskom narodu da odluči.

Eskobar je u delu intervjua koji je ranije danas emitovan, a na pitanje šta će se dogoditi „ukoliko se jednog dana građani BiH probude, a na entitetskoj liniji budu vojnici Republike Srpske“, rekao da se to neće desiti i ponovio da neće biti rata u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar