U trendu

EU poostrava sankcije protiv Minska i kaznjava aviokompanije

BRISEL – Evropska unija se nada da će proširiti sankcije na avio-kompanije, turističke agente i druge ljude koji su uključeni u transport migranata u Belorusiju, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

On je, dolazeći na sastanak ministara spoljnih poslova EU u Briselu, izjavio da je beloruskom ministru spoljnih poslova tokom vikenda rekao da je situacija na granici sa EU potpuno neprihvatljiva i da je potrebna humanitarna pomoć, prenosi agencija Rojters.

Nemačka je saopštila danas da će ministri spoljnih poslova EU na današnjem sastanku pooštriti sankcije protiv Belorusije zbog migrantske, upozoravajući istovremeno avio-kompanije da prestanu da prevoze migrante u Minsk ili će se suočiti sa zabranom sletanja u Evropu.

“Ono što vidimo u Minsku, ovaj nehumani sistem korišćenja izbeglica kao oruđa za vršenje pritiska na Evropsku uniju, nije se poboljšao, već se pogoršao poslednjih dana”, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas novinarima po dolasku u Brisel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.