U trendu

Evo kako je pripreman napad u Sankt Peterburgu

Bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavac koristili su mesindžer aplikaciju „Telegram“ za pripremu teroristickog napada u Sankt Petrogradu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

„U toku operacije sprovođenja istrage o terorizmu od 3. aprila u metrou Sankt Peterburga, FSB je dobila pouzdanu informaciju da su bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavci koristili mesindžer “Telegrama“ za prikrivanje svojih kriminalnih namera u svim fazama organizacije i pripreme teroristickog napada“, navedeno je u saopštenju.

Prilikom eksplozije na potezu između stanica „Senski trg“ i „Tehnološki institut 2“ početkom aprila poginulo je 16 osoba, ukljucujući i samog bombaša-samoubicu.

Još jedna eksplozija na stanici „Trg ustanka“ je izbegnut, a istražni komitet otvorio je istragu o napadu, preneo je Sputnjik.

Teroristi aktivno koriste „Telegram“, jer on omogućava da napravite tajne razgovore sa visokim nivoom šifrovanja informacije koja se prenosi, navedeno je u saopštenju ruske FSB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.