U trendu

Evo kako su Makronovi roditelji saznali da se zabavlja sa profesorkom

Nova biografija francuskog predsednika Emanuela Makrona otkrila je detalje o reakciji njegovih roditelja kada su saznali da im šesnaestogodišnji sin ima aferu sa udatom profesorkom.

Mediji su se raspisali o odnosu Makrona i Brižit Tronje, ženom koja je od njega starija 24 godine, a koju je upoznao kada mu je bilo 15. Priču je dodatno začinila činjenica da mu je ona u to vreme predavala u privatnoj školi u severnoj Francuskoj.

Autorka biografije „Emanuel Makron: Savršen mladić“, An Fulda, porazgovarala je sa njegovim roditeljima o aferi koju je imao sa tada tridesetdevetogodišnjom udatom profesorkom i majkom troje dece. Oni su, naime, verovali da Emanuel izlazi sa njenom kćerkom Lorens, sve dok im porodični prijatelj nije otkrio pravu istinu, prenosi The Independent. Kad su saznali šta se događa, ispisali su ga iz škole.

„Nismo mogli da verujemo. Jasno je da se nismo mogli složiti sa tim“, rekla je njegova majka Fransoaz.

Kada je shvatila da ovde nije reč o prolaznoj fazi, Fransoaz se obratila i Brižit.

„Ti si proživela život, a on sa tobom neće moći da ima decu“, upozorila je očajna majka.

Njegov otac Žan-Mišel Makron tvrdi da je „skoro pao sa stolice“ kada je saznao ko je ljubavnica njegovog sina.

Šokirani roditelji molili su Brižit da se ne viđa sa njim dok ne postane punoletan, ali ona im je odgovorila da „ne može ništa da im obeća“.

Iako su ga roditelji prebacili u drugu školu u Pariz, prva dama Francuske ispričala je medijima da je zaprosio kada je imao samo sedamnaest godina i obećao joj da će se vratiti po nju.

„Ne možeš me se rešiti. Vratiću se da te oženim“, tvrdi Brižit da joj je rekao na odlasku.

Par se venčao 2007. godine kada je on imao 29 godina, a ona 54.

Makron je postao predsednik Francuske sa samo 39 godina, tačno onoliko koliko je Brižit imala kada su započeli njihovu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.