U trendu

FBI istrazuje policajce koji su pustili psa da izujeda crnca

KANZAS – FBI je pokrenuo istragu povodom hapšenja Afroamerikanca u državi Misuri, nakon što se pojavio video snimak na kojem trojica belaca policajaca puštaju treniranog psa da ga ujeda, javlja danas AP.

Šef policije mesta Vudson Teras, Rendi Halsted, rekao je da njegovo odeljenje potpuno otvoreno za saradnju povodom istrage koju sprovode FBI tužilaštvo okruga Sent Luis.

Iz FBI i tužilaštva su odbili da govore o istrazi za medije.

Policajci su u ponedeljak dobili poziv da je muškarac upao u firmu u Vudson Terasu.

Prema saopštenju policije, delovalo je da je muškarac drogiran, a usput je i pretio policajcima, koji su ga upozorili da će upotrebiti psa ukoliko nastavi da se opire hapšenju.

Video snimak osobe koja je posmatrala sve pokazuje kako policijski pas grize stopalo Afroamerikanca, koji jauče od bolova, a policajac koji drži psa na povocu pušta ga da ujeda čoveka oko 30 sekundi, dodaje AP.

Kada je policajac povukao psa nazad, muškarac je pokušao da pobegne, ali je posrnuo, nakon čega ga je pas ponovo pojurio i izujedao mu nogu još 30 sekundi, kada ga je policajac zaustavio.

Afroamerikanac je tretiran u bolnici i pušten, a nije optužen za krivično delo.

Demonstranti su se okupili ispred policijske stanice u Vudson Terasu kako bi zahtevali da trojica policajaca dobiju otkaz i da se procesiuiraju pred sudom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.