U trendu

Fejsbuk Crvenu armiju proglasio opasnom organizacijom (foto)

Korisnici društvene mreže Fejsbuk žale se da ta mreža uklanja postove s fotografijom na kojoj se vidi Zastava pobede na Rajhstagom u Berlinu na kraju Drugog svetskog rata.

Tolьko čto fb zabanil fotografiю na straničke moego druga Alexander Smirnov. Fotografiя vot эta. Interesno, эto tendenciя?

Gepostet von Vladimir Maslov am Samstag, 9. Mai 2020

Obrazloženje je da se „krše društvene norme kada je reč o opasnim ljudima i organizacijama“. Norme, kako se navodi u obrazloženju, „imaju za cilj da se spreči nanošenje štete bilo kome u stvarnom svetu“.

Društvena mreža navodi da autori postova ne treba da podržavaju teroriste, aktivnosti zasnovane na netrpeljivosti, masovna ili serijska ubistva, trgovinu ljudima, nasilje ili kriminal.

Na koji je način znamenje pobede u Drugom svetskom ratu povezano s tim pravilima nije precizirano, prenela je RIA.

„Ako to nije sramota onda ja ne znam značenje te reči. Dve minute nakon postavljanja slike ona je bila blokirana“, piše jedan od korisnika Fejsbuka Sergej Zvjagincev.

Fb zabanil fotku s serpom i molotom. Gde ustanavlivaюt flag na reйhstage

Gepostet von Alexander Smirnov am Samstag, 9. Mai 2020

Nakon što su se ljudi, žalili mreža je neke fotografije odblokirala.

Zastava koja se zavijorila nad Rajhstagom postala je simbol pobede nad nacizmom.

Napad na nacistički parlament trajao je od 28. aprila do 2. maja 1945. godine.

Trupe Crvene armije su tokom operacija opsade Berlina zauzele Rajhstag, zgradu nemačkog Parlamenta 30. aprila 1945. godine. Fotografija crvenoarmejaca koji postavljaju sovjetsku zastavu na zgradu Rajhstaga obišla je svet i praktično označila savezničku pobedu u Drugom svetskom ratu. Istog dana ubio se i Adolf Hitler.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)