U trendu

Fides: Zalažemo se za što skorije pristupanje Srbije EU

BRISEL – Poslanici mađarske vladajuće partije Fides i dalje u potpunosti podržavaju što skorije pristupanje Srbije EU.

Ta stranka ocenjuje da je ovogodišnji izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji za razliku od ranijih, neopravdano kritičniji i neuravnoteženiji, što ne pomaže procesu proširenja, može zakočiti pregovore, te ga poslanici Fidesa neće podržati, navedeno je u saopštenju delegacije Fidesa u Evropskom parlamentu.

Izveštaj o Srbiji je izrazito jednostran i kritičan prema Srbiji i njenoj desno i konzervativno orijentisanoj vladi, navodi se dalje u saopštenju i dodaje da se u njemu mogu pronaći već dobro poznate formulacije koje potiču od pristrasnih levičarskih i liberalnih poslanika, a koje su viđali i u sličnim izveštajima o Mađarskoj i Poljskoj.

„Uvereni smo da izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji ne služi ubrzavanju procesa pristupanja niti uzajamnom poštovanju i uvažavanju između Srbije i EU, stoji u saopštenju Fidesa.

Srbiji nisu potrebni ideološki izveštaji, već stručna i finansijska podrška kako bi se što pre priključila Evropskoj uniji, stoga, delegacija Fidesa u Evropskom parlamentu u znak solidarnosti sa Srbijom neće podržati izveštaj EP o Srbiji prilikom glasanja u četvrtak, istaknuto je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.