U trendu

Filipini: Najmanje 29 poginulih u nesreći vojnog aviona

MANILA – Najmanje 29 ljudi je poginulo, a 50 spaseno iz zapaljene olupine filipinskog vojnog transportnog aviona Lokid C-130 Herkules, koji se tokom manevra sletanja srušio na selo Bangkal u provinciji Sulu.

Ovaj najteži udes filipinskog ratnog vazduhoplovstva u poslednjih 30 godina preživela su dvojica pilota, ali teško su povređena četvorica seljana koja su se našla na mestu udesa, prenosi AP.

Filipini: Ne zna se uzrok pada aviona, istraga u toku

Filipinski vojni transportni avion koji se danas srušio nije bio napadnut, a u fokusu su spasilačka akcija i istraga, izjavio je predstavnik filipinske vojske pukovnik Edgar Arevalo.

Avion Lokid C-130s filipinskih oružanih snaga srušio se danas na ostrvu Holona, na jugu Filipina, a komandant filipinske vojske naveo je da je spaseno 40 putnika od ukupno 92 koliko ih je bilo na letu, prenosi Rojters.

Srušio se filipinski vojni avion, spaseno 40 osoba

Vojni avion srušio se danas na jugu Filipina, a komandant filipinske vojske naveo je da je spaseno 40 osoba iz aviona u kojem se nalazilo 85 ljudi.

Avion C-130 filipinskih oružanih snaga srušio se na ostrvu Holo, saopštio je vazduhoplovstvo te zemlje, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.