U trendu

Filipini:Policija ubila gradonačelnika i njegova pomoćnika

MANILA – Policija na Filipinima ubila je gradonačelnika grada Katbaogana i dva njegova pomoćnika, a u oružanom sukobu ubijena su i dva policajaca.

Predstavnik policije je izjavio da na osnovu preliminarnih izveštaja jedino može da pretpostavi da je reč o grešci, prenosi AP.

On je naveo da je policija bila u rutinskoj patroli kada su na njih počeli da pucaju pomoćnici gradonačelnika grada Katbaogana, koji se vozio kombijem u istočnoj provinciji Samar.

Policija je uzvratila vatru i ubila gradonačelnika i dva njegova pomoćnika, a obezbeđenje gradonačelnika je ubilo dva policajca.

Jedan od prijatelja ubijenog gradonačelnika izjavio je da je on išao na proslavu rođendana svog deteta i da je možda bio meta napada, ali je predstavnik policije saopštio da policija nije tražila gradonačelnika i da je bila u rutinskoj patroli.

Na Filipinima je u poslednje vreme ubijeno nekoliko gradonačelnika i pokrajinskih zvaničnika koji su bili povezani sa ilegalnom trgovinom drogom, protiv čega predsednik Rodrigo Duterte vodi oštru borbu.

Međutim, prijatelji ubijenog gradonačelnika tvrde da on nije bio umešan u ilegalnu trgovinu drogom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.