U trendu

Flekenštajn: Bez komentara unutrašnji stvari socijaldemokrata

BRISEL – Povodom medijskih spekulacija da je pred sledeće izbore u Srbiji predložio savez Đilasa, Tadića i Lutovca, posrednik Evropskog parlamenta u međustranačkom dilalogu, Knut Flekenštajn, rekao je danas Tanjugu da ”ne komentariše unutrašnja dešavanja među srpskim socijaldemokratama”.

Posrednik u međustranačkom dijalogu u Srbiji i specijalni savetnik predsednika Pokreta evropskih socijalista (PES), Knut Flekenštajn, i prošle godine našao se u centru medijskog interesovanja, tokom previranja u Demokratskoj stranci.

Flekenštaj je tada za Tanjug naveo da su ”pogrešne intrpretacije” da je ispred evropskoh socijalista ”podržao lidera DS protiv drugih delova partije”.

”U pitanju je interna debata u DS i niko spolja tu na bi trebalo da interveniše”, poručio je tada Flekenštajn.

On se zajedno sa Eduardom Kukanom, nekadašnjim poslanikom Evropske narodne partije, priključio Vladimiru Bilčiku i Tanji Fajon u posredovanju u drugoj fazi međustranačkog dijaloga u Srbiji.

Flekenštajn za Tanjug navodi da će o sledećim koracima u dijalogu javnost obavestiti predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, kao i zvanično Evropski parlament.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.