Flin povlači priznanje krivice

VAŠINGTON – Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podneo je dokumenta za povlačenje svog proznanja krivice u istrazi o mešanju rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, navodeći da su savezni tužioci prekršili sporazum sa njim.

Flinov potez usledio je nedelju dana nakon što je ministarstvo pravde promenilo stav o njegovoj kazni i preporučilo da bude kažnjen sa šest meseci zatvora jer je lagao FBI tokom istrage o vezi između Trampove kampanje i Rusije, prenosi AP.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da Flin ima pravo da izbegne zatvorsku kaznu zbog opsežne saradnje, ali je promenilo stav nakon što je on angažovao nove advokate koji su izneli optužbe na račun američke administracije.

Flin je priznao krivicu 2017. godine jer je lagao o razgovorima koje je vodio sa ruskim ambasadorom uoči predsedničkih izbora, uključujući njegov zahtev da Moskva ne širi tenzije sa Vašingtonom kao odgovor na sankcije koje je uvela administracija Baraka Obame.

On je jedan od nekoliko bivših Trampovih saradnik akoji su priznali krivicu ili su optuženi u okviru istrage Roberta Malera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.