U trendu

Fokus Seminara Kine i Evrope o ljudskim pravima 2022. na tehnologiji i zaštiti ljudskih prava

Seminar Kine i Evrope o ljudskim pravima 2022. koji zajedno organizuju Kinesko društvo za proučavanje ljudskih prava i Udruženje prijateljstva Austrije i Kine, održan je ove nedelje istovremeno u kineskom gradu Vuhanu i Beču.

Seminaru je u utorak prisustvovalo preko 100 stručnjaka i visokih zvaničnika u oblasti zaštite ljudskih prava iz Kine, Austrije, Velike Britanije, Nemačke, Mađarske, Italije, Grčke i Španije, kao i Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Potpredsednik Kineskog društva za proučavanje ljudskih prava Sju Sijenming je ukazao da je Centralni komitet KP Kine, na čijem je čelu Si Đinping, stavio poštovanje i zaštitu ljudskih prava na važno mesto u vladavini državom.

Kina je krenula na put razvoja ljudskih prava koji je u skladu sa trendom vremena i kineskom realnošću, što ne samo da omogućava veliki razvoj ljudskih prava kineskog naroda, već i daje veliki doprinos unapređenju ljudskih prava u globalnoj sferi, dodao je on.

Bivši predsednik i predsednik Udruženja prijateljstva Austrije i Kine Hajnc Fišer izjavio je na skupu da su internet, veliki podaci i veštačka inteligencija već promenili život svih nas što je donelo nove izazove i prilike u pogledu zaštite ljudskih prava.

Kineski ambasador u Austriji Li Sijaosi rekao je da Kina i Austrija treba da razvijaju konstruktivan dijalog i saradnju u duhu međusobnog poštovanja, jednakog tretmana, otvorenosti i inkluzivnosti, kako bi zajedno unapredile razvoj ljudskih prava.

Osnovan 2015. godine, seminar Kine i Evrope o ljudskim pravima je institucionalizovana akademska platforma za razmenu i saradnju Kine i EU u oblasti ljudskih prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar