U trendu

FRA: Iran da se uzdrži od destabilizujućih akcija u Siriji

PARIZ – Francuska vlada pozvala je danas Iran da se uzdrži od „destabilizujućih akcija“ u Siriji i poručila da je posvećena bezbednosti Izraela.

Izrael je saopštio da je u vazdužnom napadu te zemlje pogođeno više desetina iranskih i sirijskih vojnih meta u Siriji, u znak odmazde zbog raketa koje su ispaljene ka Izraelu dan ranije, prenosi Rojters.

„Francuska potvrđuje svoju nepokolebljivu podršku izraelskoj bezbednosti“, rekla je novinarima portparolka francuskog Ministarstva spoljnih poslova Agnes fon der Mul.

Ona je ponovila da Francuska smatra da ne postoji vojno rešenje za krizu u Siriji i naglasila da je potrebno izbegavati „opasnu eskalaciju tenzija na Bliskom istoku“.

„Francuska traži od Irana da se uzdrži od bilo kakvih destabilizujućih aktivnosti u Siriji“, navela je portparolka ministarstva.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava prethodno je saopštila da je 11 osoba ubijeno u izraelskim vazdušnim udarima u Siriji.

Opservatorija, opoziciona aktivistička grupa sa sedištem u Britaniji, navodi da je među žrtvama sedam osoba koji nisu Sirijci, dodajući da su u pitanju najverovatnije Iranci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.