U trendu

FSB: Uhapsen Ukrajinac, planirao teroristicki napad u Rusiji

MOSKVA – Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je operativca ukrajinske vojne obaveštajne službe pod sumnjom da je planirao teroristički napad u Rusiji, rekli su iz pres službe FSB-a za agenciju TAS S.

„Bezbednosni operativci su uhvatili operativca obaveštajne službe ministarstva odbrane Ukrajine, koji je poslat na našu teritoriju da izvrši teroristički napad“, navodi se u saopštenju FSB.

Uhapšen je Aleksandar Viktorovič Ciljuk (23), rodom iz Kijeva.

„On je priznao da ga je regrutovao pukovnik Maksim Leonidovič Krilovec, kao i da je pratio njegove instrukcije“, dodaje se u saopštenju.

FSB navodi da je ukrajinski obaveštajac trebalo da detonira dve ručno napravljene eksplozivne naprave u kojima je bilo 1,5 kilograma TNT-a.

On je ilegalno došao u Rusiju sa trojicom operativaca vojne obaveštajne službe Ukrajine ilegalno kako bi napravio skrovište sa oružjem i da dopremi eksplozivne naprave.

„Kada se ponovo vratio u Rusiju, Cikljuk je uhvaćen na delu sa oružjem kada je išao ka mestu gde je hteo da napravi zločin“, dodali su iz FSB i naglasili da su dobili dokaze kojim se potvrđuje da je Ukrajina htela da izvrši teroristički napad u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar