U trendu

Galijašević: SDA ne želi politički sporazum sa Srbima

BANJALUKA – Politički analitičar Dževad Galijašević izjavio je da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića ne želi sporazum sa Srbima, već rat i da ta stranka i političko Sarajevo organizuju sva okupljanja paravojnih i parapolitičkih organizacija u delovima BiH koji su radikalno verski „očišćeni“ od Srba.

Koristeći „Zelene beretke“ kao megafon, istakao je, političko Sarajevo svim hrišćanima šalje ratno-huškačke poruke pune islamskog naboja u ime svih Bošnjaka.

„Na ovaj način oni žele da istaknu da razgovora među političkim predstavnicima tri naroda nema i da ga neće biti, ali da može biti rata. Zato ‘Patriotska liga’ nesmetano obavlja mobilizaciju i objavljuje rezultate uspeha u brojkama koje već prelaze preko 20.000 pripadnika“, rekao je Galijašević u izjavi za Srnu.

Time se, kaže, šalje nova preteća poruka s ciljem stimulisanja novih radikalnih islamista u zemlji kako bi se učvrstio front antisrpskog delovanja.

Prema njegovim rečima, odgovora na političke inicijative pristigle iz Banjaluke nema, jer SDA ne želi sporazum sa Srbima.

„Sarajevo ne želi politički sporazum sa Srbima niti želi institucionalno odgovoriti na uravnotežene političke inicijative iz Banjaluke. Političko Sarajevo, tačnije, SDA želi rat i mogućnost prebacivanja krivice na račun Srba da bi se opravdale primene zapadnih sankcija i ostalih vrsta intervencija“, naveo je.

Galijašević je pojasnio da „Muslimansko bratstvo“, Al kaida, „Islamska država“, Patriotska liga i vehabije, bivši mudžahedini i džihadisti, koji odlaze u Siriju, svi zajedno kroz SDA, predstavljaju isto što i „Zelene beretke“ koje su se skupili u Bužimu i poslali preteće poruke zloupotrebljavajući decu.

„Oni svesno guraju bošnjačke paravojne strukture u rat kako bi i za to optužili Republiku Srpsku“, naveo je Galijašević.

Napomenuo je da se ni nakon 26 godina od završetka rata političko Sarajevo nikada nije demobilisalo niti izašlo iz šinjela, te da su manifestacija verske mržnje otvorenija nego ikada.

Prema njegovim rečima, ovo nije početak nove mobilizacije, nego potvrda da je to proces koji se ne prekida.

„Ovo je nastavak već viđene politike i pretnji koje je uputio lider SDA Bakir Izetbegović, najavljujući odlučno delovanje islamskog sveta“, zaključio je Galijašević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar