U trendu

Gardijan: Izrael ne negira napad na postrojenje Netanc

TEHERAN – Izrael je po svemu sudeći potvrdio da stoji iza sajber napada na iransko nuklearno postrojenje Netanc, piše londonski dnevnik Gardijan.

Nekoliko sati nakon što su u iranskom podzemnom nuklearnom kompleksu Netanc puštene u rad nove centrifuge u reaktorima, dogodio se incident i prekid u napajanju električnom energijom.

Izrael kao da ne želi da opovrgne navode da stoji iza jučerašnjeg sajber napada koji je prvi čovek iranskog nuklearnog postrojenja nazvao „terorističkim činom koji zahteva odmazdu“, naveo je Gardijan.

Surpotno dosadašnjoj praksi, izraelske vlasti ovoga puta nisu zabranile medijsko izveštavanje o ovom slučaju, kao što je bila praksa u prethodnim, sličnim situacijama.

Naprotiv, izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad „odigrao centralnu ulogu“.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je „borba protiv Irana, njegovih saveznika i naoružavanja koje sprovodi Teheran – ogromna misija“.

„Situacija koju imamo danas neće obavezno biti nalik onoj koju ćemo imati sutra“, poručio je Netanijahu bez dodatnih objašnjenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.