U trendu

Generalštabni razgovori Vojske Srbije i Oružanih snaga RF

MOSKVA – Visoka delegacija Vojske Srbije ove nedelje boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji radi realizacije generalštabnih razgovora, saopštilo je danas Ministartstvo odbrane.

Tokom razgovora delegacija u sedištu ruskog generalštaba u Moskvi analizirana je dosadašnja bilateralna vojna saradnja, političko-bezbednosna situacija u regionu i svetu i definisani su modaliteti za unapređenje vojno-vojne saradnje sa težištem na zajedničkim vežbama i obuci.

Domaćin susreta je zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Viktor Viktorovič Poznihir, a našu delegaciju predvodi načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Želimir Glišović.

Generalštabni razgovori predstavnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije uspostavljeni su 2014. godine i od tada se održavaju jednom godišnje, naizmenično u Srbiji i Rusiji.

Ovo je prvi put da su razgovori vođeni na nivou operativnih uprava generalštabova, što daje novi kvalitet procesu planiranja vojno-vojne saradnje.

Delegacija Vojske Srbije će tokom boravka u Ruskoj Federaciji posetiti i Kongresno-izložbeni centar „Patriot“, Centralni muzej i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije, navadeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar