U trendu

Generalu Dikiću zabranjen ulaz u BiH

BANJALUKA – Bivši komandant Žandarmerije Srbije, general Bratislav Dikić vraćen je sa granice BiH zbog evidencije u registru o strancima koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, rekao je sinoć direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić je za Srnu rekao da je Dikić vraćen juče na graničnom prelazu Rača, ali da Granična policija BiH sa tim nema nikave veze, prenosi RTRS.

„Mi smo subjekt koji samo postupa po onome što neko ubaci. To je evidencija o strancima koju puni Služba za poslove sa strancima i oni vode taj registar, takozvani ROS“, pojasnio je Galić.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je Srni da je registar stranih državljana u vlasništvu Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara BiH, Granične policije i Službe za poslove sa strancima.

„Ako je neko upisan u bazu onda piše i zbog čega je tu i to je pročitao granični policajac“, rekao je Ujić i dodao da je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH jedino nadležna da kaže da je neko pretnja za bezbednost BiH.

Kako dodaje RTRS, poyivajući se na saznanja ATV-a, Dikiću je zabranjen ulazak u BiH po nalogu Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.

ATV je objavio da je Granična policija BiH, osim generala Dikića, sa granice vratila još dve osobe.

Pripadnici Granične policije BiH nedavno su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Ođeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da „predstavlja pretnju po bezbjednost BiH“, navodi RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar