Glasanje o Trampovom impičmentu moguće sledeće nedelje

LONDON – Članica Predstavničkog doma Ketrin Klark je rekla da bi glasanje o Trampovom impičmentu moglo da bude održano već sredinom sledeće nedelje, prenosi BBC.

„Imamo proces kroz koji moramo da prođemo… ali imamo predsednika koji je podstaknuo pobunjenu rulju da krene na Kapitol. Imamo pet mrtvih kao posledicu toga i šteta po našu demokratiju je zaista nesaglediva“, rekla je Klark za CNN.

Ukoliko u Predstavničkom domu bude izglasan Trampov impičment, proces se onda premešta u Senat. Ukoliko budu želele da bude usvojen impičment, demokrate će morati da obezbede dvotrećinsku većinu u Senatu, a nema pokazatelja bi tako nešto moglo da se desi.

Osim toga, još uvek nije jasno da li je ostalo dovoljno vremena da se sprovede taj proces pre nego što Tramp istupi sa funkcije 20. januara.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi već je nagovestila da bi mogla da sazove Dom radi pokretanja njihovog drugog procesa impičmenta protiv Trampa ukoliko se potpredsednik SAD Majk Pens ne bude pozvao na 25. amandman kako bi predsednika proglasio nepodesnim za obavljanje te funkcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.