Glasne eksplozije ođeknule Damaskom

BEJRUT – Glasne eksplozije ođeknule su sinoć u Damasku, a sirijski državni mediji javili su da neprijateljski projektili doleću iz pravca Izraela, koji je prethodno potvrdio da izvodi niz napada unutar Sirije.

Sirijska vazdušna odbrana je locirala objekte koji doleću iz „okupirane teritorije (Izraela i palestinskih teritorija)“ i oborila više njih, javila je sirijska državna televizija citirajući vojne izvore, preneo je Rojters.

Britanska agencija prenosi i da je sirijska televizija objavila snimke noćnog neba kroz koje se uzdiže svetlosni snop uz zvukove eksplozija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je javila da su eksplozije izazvane izraelskom raketnom paljbom na ciljeve u okolini Damaska.

Kako prenosi Rojters, o napadu se za sada nije oglašavao ni Izrael, koji je, međutim, u više navrata potvrdio da gađa ciljeve u Siriji koji su povezani sa bliskim saveznicima sirijske vlade – Iranom i Hezbolahom.

Izrael smatra Iran svojom najvećom pretnjom, kao i libanski šiitski radikalni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Teherana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.