U trendu

Golob: Slovenija spremna da pruži svaku pomoć BiH na putu ka EU

SARAJEVO – Premijer Slovenije Robert Golob i članovi Predsedništva BiH konstatovali su danas u Sarajevu da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Slovenije tradicionalno vrlo dobri i prijateljski i da su obe zemlje posvećene njihovom unapređenju i jačanju.

Sagovornici su rekli da su ekonomski odnosi i trgovinska razmena između dve zemlje dobri, ali da postoje mogućnosti za njihovo unapređenje.

Članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine izrazili su zahvalnost Sloveniji za kontinuiranu i aktivnu podršku i pomoć BiH na evropskom putu, a posebno na zalaganju za dodelu kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, istakli su da je dodela kandidatskog statusa važna prekretnica na putu BiH ka EU i da to predstavlja pozitivan signal i jasnu poruku da je budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Predsednik slovenačke vlade Golob je kazao da je BiH dobijanjem kandidatskog statusa dobila vrlo jasnu poruku da naša zemlja ima evropsku budućnost.

Poručio je da se Slovenija, kao iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine, aktivno zalagala za dodelu kandidatskog statusa našoj zemlji i spremna je da BiH pruži svu potrebnu stručnu i tehničku pomoć na njenom evropskom putu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.