U trendu

Gori Notr Dam! Srušio se i toranj na crkvi (video, foto)

Veliki požar izbio je popodne u srednjovekovnoj Katedrali Notr Dam u centru Pariza, a od vatre se u potpunosti obrušio krov, kao i jedan toranj na crkvi.

Vatrogasci su zatvorili područje oko jedne od najposećenijih znamenitosti grada, preno je Rojters.

Na vrhu gotske katedrale vidi se dim kao i vatra pored njena dva zvonika.

Ne zna se još uvek šta je izazvalo požar. Televizija „Frans 2“ je izvestila da policija slučaj trenutno vodi kao incident.

„U katedrali Notr Dam u Parizu u toku je zastrašujući požar „rekla je gradonačelnica Pariza An Hidalgo na Tviteru, prenosi Rojters.

U toku je velika akcija, saopštili su vatrogasci, dok je portparol gradske uprave na Tviteru potvrdio da je područje oko katedrale zatvoreno.

Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije čija je vrednost oko 6 miliona evra, neki njeni delovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Francuski mediji citiraju vatrogasce koji su izrazili sumnju da je požar „potencijalno povezan“ sa radovima na rekontrukciji, navodi agencija.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. OČIGLEDNO

  Požar je očigledno podmetnut da bi se gradske vlasti dovele u situaciju da moraju hitno izdvojiti novac za rekonstrukciju. Tako se to nažalost radi svuda u svetu, – kada se ogluše da daju pare za normalnu rekonstrukciju nekog objekta, – „kad neslušaš pesmu, – slušaćeš oluju“. Očigledno je to bio slučaj i kod nas, – setite se požara u Jugoslovenskom dranskom pozorištu, – bioskopu KOZARA, itd.

 2. milovan

  Probao sam da se ne radujem. Ali nemogu. Kako su cuvali nase manastire,tako im se vratilo. Zalim njihovu kao i oni nasu. Mislim da je posteno.

 3. Anonimni

  Došao Đavo po svoje…

 4. Anonimni

  kolko su gresni malo I gori

  1. Anonimni

   kao i ti

Napišite komentar