U trendu

Gradonačelnik Banjaluke sa Analenom Berbok

SARAJEVO – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je u Sarajevu razgovarao sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok o investicijima i novim radnim mestima koja su ključ opstanka naroda u BiH.

„Samo mladim i progresivnim politikama ova zemlja može ići napred. Upravo takve politike doprinose miru i stabilnosti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, ali i celoj BiH“, ocenio je Stanivuković, objavljeno je na sajtu grada.

On je ukazao da takve politike doprinose i miru u regionu, ali i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, koji je uvršten u program nove nemačke Vlade.

„Koliko tome može da doprinese Nemačka, najbolje pokazuje naša bratska Srbija, gde je ova saradnja i te kako vidljiva. Zbog svega toga, danas je bilo važno biti na ovom susretu i poslati jednu drugačiju poruku i drugačiju retoriku u odnosu na one koje se mogu čuti poslednjih godina i decenija u celoj BiH“, rekao je Stanivuković.

On je iskoristio priliku i pozvao Berbokovu u posetu Banjaluci.

Gradonačelnik Stanivuković boravio je u Sarajevu zajedno sa gradonačelnicom Sarajava Benjaminom Karić i gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.