U trendu

Gradonačelnik se pravio mrtav pred policijom, pijan legao u sanduk (video)

Gradonačelnik peruanskog gradića Tantara sakrio se od policije ni manje ni više nego u mrtvački kovčeg! Hajme Rolando Urbina Tores narušio je karantin, a kada je došla policija, nije mu palo ništa drugo napamet nego da se pravi mrtav.

Naime, po navođenju lokalne policije, Tores je sa prijateljima izašao da popije piće i time narušio i karantin i obaveznu fizičku distancu. Policija, koja je dobila dojavu, brzo je stigla na mesto gde se odigravala ova mala žurka.

Gradonačelnik, za koga policija tvrdi da je bio pijan, brže-bolje je stavio masku, legao u kovčeg i probao da prođe kao još jedna žrtva kovida 19.

Prijatelji koji su bili sa Toresom u tom trenutku takođe su ušli u sanduke pripremljene za žrtve korone. Svi zajedno prebačeni su u najbližu stanicu policije.

Sam Tores se oglasio povodom skandala u peruanskim medijima: „U tom trenutku sam bio sa članom gradske vlade na mestu gde se prave sanduci da proverim veličinu, visinu i širinu. Učinilo mi se da je kovčeg jako mali i zato sam nesvesno legao. To nije imalo nikakve veze sa dolaskom policije”.

Gradonačelnik dalje navodi da je netačno da je u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola i da je uopšte pio. Ipak, njegova sledeća izjava ne podudara se sa prvom.

„Nisam bio sa bilo kojim funkcionerom u vreme policijske intervencije. Bio sam sa još sve osobe iz grada i nismo imali ni flaše ni čaše. Jeli smo keks i hleb”. Tores dodaje da razume ponašanje policije u vreme pandemije, ali da nije u redu da zbog toga narušavaju njegov ugled i čast njegove porodice.

Događaj se odigrao 18. maja, a kada su slike policije gradonačelnika u kovčegu stigle do socijalnih mreža, pretvorio se u pravi skandal.

Peru je druga zemlja po broju žrtava u Latinskoj Americi sa više od 108 hiljada zaraženih i 3.148 mrtvih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar