U trendu

Grajnerova može da se žali na kaznu zbog posedovanja droge

MOSKVA – Ruski sud danas je odredio 25. oktobar kao datum za razmatranje žalbe američke koškašice Britni Grajner na njenu devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog posedovanja droge.

Grajner, koje je bila osmostruki „ol star” američke WNBA lige, centar i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, osuđena je 4. avgusta nakon što je policija saopštila da je pronašla kanistere za vejp sa uljem kanabisa u njenom prtljagu na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Sud moskovske oblasti saopštio je da će razmotriti njenu žalbu, prenosi AP.

Grajner je priznala da je imala kanistere u svom prtljagu, ali je svedočila da ih je nehotice spakovala u žurbi i da nije imala zlu nameru.

Tim odbrane Grajnerove dao je pismenu izjavu da joj je kanabis prepisan za lečenje bolova.

Dodaje se da je njeno februarsko hapšenje došlo u vreme pojačanih tenzija između Moskve i Vašingtona, samo nekoliko dana pre nego što je Rusija poslala trupe u Ukrajinu.

AP podseća da se u to vreme, Britni Grajner, priznata kao jedan od najvecih igrača u istoriji WNBA, vraćala u Rusiju, gde je igrala tokom nesezonskog dela američke lige.

Devetogodišnja kazna bila je, kako dodaje AP, blizu maksimalnih 10 godina, a advokati Grajnerove nakon presude su tvrdili da je kazna preterana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar