U trendu

Granična policija u Ulcinju zaplenila 97 kilograma skanka

PODGORICA – Granična policija u Ulcinju oduzela je oko 97 kilograma skanka, a Odeljenje bezbednosti uhapsilo je jednu osobu, dok se za jednom traga.

Uprava policije saopštila je da je policija u mestu Darza zaustavila vozilo marke „škoda“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K. P. (29) iz Albanije.

Nakon zaustavljanja vozač je naglo stavio u pogon vozilo i tom prilikom okrznuo vozilom jednog pripadnika granične policije u predelu noge.

Nakon toga je, kažu, usledila potera za vozilom, koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mestu Kruče.

„Policija je u mestu Klezna zaustavila vozilo marke pašat albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A. H. (30) iz Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K. P. i izvršenjem predmetnog krivičnog dela“, ističe se u saopštenju.

Zaplenjenu drogu, dodaje se, pronašao je pas granične policije koja je bila odbačena, a koju će veštačiti Forenzički centar.

Ističe se da su pronađena 163 pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

„Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A. H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K. P. intenzivno traga“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar