U trendu

Grčka: Micotakis angažovao specijalizovane službe za pomoć Turskoj

ATINA – Grčki premijer Kirijakos Micotakis, posle zemljotresa rano jutros u Turskoj, koji se osetio i u Grčkoj, dao je instrukcije specijalizovanim službama da se angažuju i pomognu u spasilačkim naporima.

Veruje se da je 25 članova grčke spasilačke jedinice EMAK već na putu za južnu Tursku, a najavljene su i druge vrste pomoći iz Grčke, prenosi londonski Gardijan.

U svojoj današnjoj Tviter objavi premijer Micotakis je u ime svih Grka izrazio iskreno saučešće porodicama žrtava zemljotresa u Turskoj.

„Mi smo duboko ožalošćeni zbog razornog, katastrofalnog zemljotresa. Naše iskreno saučešće upućujemo porodicama žrtava i naše misli su sa svim ugroženim ljudima. Grčka mobiliše svoje resurse i odmah će pomoći“, napisao je premijer Grčke.

Predsednica države, Katerina Sakeloropulu, takođe je izrazila saosećanje i podršku, poručivši da je grčki narod solidaran i sa Turskom i sa Sirijom.

„Preplavljeni smo slikama razaranja izazvanih zemljotresom u Turskoj i Siriji. U ime grčkog naroda i svoje lično ime izražavam saučešće porodicama žrtava. Solidarni smo, podržavamo rad spasilačkih ekipa, a povređenima želimo brz oporavak“, napisala je predsednica Grčke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar