Grenel sa srpsko-američkom zajednicom o vitalnim pitanjima

MILVOKI – Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji boravi u poseti lokalnoj srpskoj zajednici u Viskonsinu, danas se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative „Srbi za Trampa 2020“ uz kongresmena Brajana Stejla.

Grenel se privatno sastao i sa uvaženim predstavnicima srpsko-americke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja, saopšteno je iz Inicijative „Srbi za Trampa 2020“.

U petak Grenel je održao govor u sklopu okruglog stola na kome je ucestvovala i srpsko-americka zajednica na kome se razgovaralo o značajnoj ulozi policije u američkom društvu, nedavnim nemirima koji su zahvatili pojedine gradove u Viskonsinu, i o podrsci organima javnog reda i mira.

Predsednica i pokretač Inicijative „Srbi za Trampa 2020“, Olga Ravasi rekla je da su oni ravnopravni građani SAD i smatra da je pitanje javnog reda i mira, bezbednosti porodica i mesta poslovanja od egzistencijanog znacaja za celo drustvo.

“Velika nam je cast i od istorijskog je znacaja da smo zajedno u ovoj kampanji sa ambasadorom Grenelom, sto utvrđuje naš položaj i konsoliduje sjajnu i konstruktivnu komunikaciju i saradnju koju imamo. Verujemo u pobedu i nastavak saradnje, jer se i Predsednik Tramp i ambasador Grenel zaista postavljaju kao vrhunski prijatelji i partneri. Mi to cenimo i činimo sve što je do nas za ove istorijske izbore”, rekla je Ravasi.

Nakon okruglog stola, predstavnici inicijative su u petak prisustvovali i privatnoj donatorskoj večeri sa Grenelom i uticajnim republikancima iz Viskonsina, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.