U trendu

Grinfild u UN: Pokažimo Rusiji da je izolovana

NJUJORK – Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild izjavila je da Rusiji treba pokazati da je izolovana.

„Sada nije vreme da se ostaje po strani, vreme je da se deluje, hajde da zajedno pokažemo Rusiji da je izolovana u svojim agresivnim dejstvima“, rekla je Grinfild na zasedanju Generalne skupštine UN koje je u toku, preneo je Sputnjik.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je za govornicom u Ujedinjenim nacijama (UN) da bi „rat velikih razmera“ u Ukrajini bio kraj svetskog poretka i da bi označio propast međunarodnog sistema bezbednosti.

„Početak rata velikih razmera u Ukrajini biće kraj svetskog poretka kakav poznajemo. Ako Rusija sada ne dobije oštar, brz i odlučan odgovor, to će značiti potpuni krah međunarodnog bezbednosnog sistema i međunarodnih institucija odgovornih za njegovo održavanje“, rekao je Kuleba na sastanku Generalne skupštine UN o ukrajinskoj krizi.

Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao da se Kijev, pod Zelenskim, vratio militantnoj retorici i učinio sve da uništi sporazume iz Minska o Donbasu. Nebenzja je dodao da je važno usredsrediti se na to kako izbeći rat i naterati Ukrajinu da prestane sa granatiranjem LNR i DNR.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.