U trendu

Grlic Radman: Moguć dogovor o podeli mandata za Dom naroda

ZAGREB – Hrvatski ministar inostranih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da bi hrvatski i bošnjački zvaničnici uz posredovanje Evropske unije (EU) mogli da postignu dogovor o načinu biranja poslanika za gornji dom parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Dom naroda.

„Ja se nadam da postoji još prostora kako bi, uz zalaganje predsednika vlade Andreja Plenkovića i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, postigao dogovor o podeli mandata za Dom naroda puno ranije, a ne posle izbora, kako BiH ne bi ušla u novu krizu“, naveo je Grlić Radman, prenosi Hina.

Mišel je prošlog vikenda u Sarajevu razgovarao s vodećim hrvatskim i bošnjačkim političarima, čelnicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon tog sastanka je objavljeno da će se u prvom delu juna održati novi susret bosanskohercegovačkih političara u Briselu na kojem bi trebalo da se nađe način da se reše četiri politička spora od kojih se jedan odnosi na način popunjavanja gornjeg, nacionalno koncipiranog Doma naroda u Federaciji BiH, podseća Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar