U trendu

Grlić Radman pozvao Komšića da podnese ostavku

ZAGREB/SARAJEVO – Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je danas predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da podnese ostavku ako se protivi konstitutivnosti naroda, poručivši da ne predstavlja Hrvate u Predsedništvu BiH niti ga je briga za njih.

Grlić Radman kaže da je i on bio na Bledskom forumu i da nije mogao da veruje kada je čuo da Komšić govori da je konstitutivnost uvezena iz S S SR-a, odnosno da ju je Tito uvezao.

„Ono što me jako začuđuje i što ne mogu da verujem da gospodinu Komšiću nije neugodno da se predstavlja kao predstavnik hrvatskog naroda, a da uopšte nije izabran glasovima hrvatskog, nego bošnjačkog naroda. Uostalom, ako je protiv konstitutivnosti, onda bi verovatno već sada trebao da podnese ostavku“, naveo je hrvatski šef diplomatije.

Komšić je prošle sedmice, govoreći na Bledskom forumu u Sloveniji, rekao da s političkog stanovišta gledano, konstitutivnost je etnički koncept koji svoje ishodište pronalazi u političko-pravnim odnosima bivšeg S S SR-a.

„U tzv. ‘narodnoj demokratiji’, i taj koncept je bio zastupljen i u bivšoj državi, koja je kao i socijalizam i njegova ideologija, propala“, naveo je tada Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.