U trendu

Grmoja: Pokrenuti smenu ministra zbog spore obnove Banije

ZAGREB – Poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja smatra da bi opozcione stranke trebalo u parlamentu da pokrenu smenu ministra građevine, prostornog uređenja i imovine Ivana Paladine, zbog „mestvarno spore obnove“ zemljotresom pogođene Banije.

Grmojaj smatra da su za sporu obnovu odgovorni vlada i premijer Andrej Plenković, te da zbog toga treba da podnesu ostavke.

„Zovu me mediji komentarišem Plenkovićeve izjave o ‘nestvarno sporoj obnovi’ Banije i Zagreba uz pitanje treba li smijeniti ministra Paladinu. Za ‘nestvarno sporu obnovu’ odgovoran je onaj koji je imenovao oba ministra i Horvata i Paladinu i oba direktora Fonda“, napisao je Grmoja na Fejsbuku.

Dodao je dao uprkos tome što zbog nestvarno spore obnove treba da odu vlada i Plenković, smatram da opozicija treba da pokrene opoziv Paladine.

„Rasprava o Paladininom opozivu biće prilika da još jednom upozorimo daa vlada mora hito da ubrza proces obnove zbog naših ljudi na Baniji koji su i treću zimu u kontejnerima“, naveo je Grmoja.

Osim toga, naveo je, takva inicijativa razotkriće licemerje Plenkovića koji sada sve nastoji da prebaci na leđa Paladine, iako ga je upravo Plenković ne tako davno imenovao i to nakon što mu je ministar Horvat priveden zbog korupcije.

Spora obnova zemljotresom pogođenog područja je tema tokom protekle dve godine, a intenzivirana je baš za Božić, kada su to javno priznali i premijer Plenković i predsednik sabora Gordan Jandroković.

Ministar Paladina je, pak, rekao da ako njega smatraju odgovornim za sporost obnove, on, kako je kazao, ne mora više da bude na toj poziciji, što je izazvalo reakcije u javnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.