U trendu

Grmoja: Sud traži skidanje imuniteta ministru Grlić Radmanu

ZAGREB – Poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja objavio je na svom fejsbuk profilu da je stigao zahtev suda za skidanje imuniteta šefu hrvatske diplomatije Gordanu Grlić Radmanu zbog korupcije u ambasadama u Australiji i SAD.

„(Andrej) Plenković u Novom problemu – stigao mu je zahtev za skidanje imuniteta Grlić Radmanu, zbog korupcije“, napisao je Grmoja.

Dodao je i da je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rešenjem da je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grlić Radmanu da bi se mogao nastaviti krivični postupak povezan sa prevarama u ambasadama u Australiji i SAD.

Grmoja podseća da je Plenković je imunitet članova vlade pre dve godine nazvao ‘reliktom prošlosti’ čije je ukidanje tada najavio, a sada već sedmicama skriva u fioci zahtev o imunitetu Grlić Radmana.

„Imunitet članova vlade ćemo ukinuti po hitnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Evropske unije u slučaju HDZ-ove ministarke Žalac“, napisao je Grmoja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.