U trendu

Grupa Vagner: Nastavljene žestoke borbe u Bahmutu

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da su „žestoke“ borbe nastavljene u Bahmutu na istoku Ukrajine i dodao da njegovi pripadnici dobijaju više municije posle pretnji da će se povući.

Prigožin je u nedelju rekao da je dobio obećanje iz Moskve da će dobiti više municije i naoružanja za nastavak borbi u Bahmutu, pošto je zapretio da će se njegovi pripadnici povući sa tog područja.

On je u petak na video snimku izrazio veliko nezadovoljstvo prema rukovodstvu ruske vojske, i zakleo da će njegove snage napustiti Bahmut, epicentar borbi u Ukrajini, ako ne dobiju veću podršku.

„Prema prvim informacijama, počinjemo da dobijamo municiju“, rekao je u audio-snimku koji je na Telegramu emitovala njegova pres služba.

„Borbe (u Bahmutu) su žestoke. Grupe napreduju i nastaviće da napreduju“, dodao je on.

Vagnerovi borci su na prvoj liniji fronta u borbi za grad Bahmut u istočnoj Ukrajini, gde su obe strane pretrpele velike gubitke.

Uprkos strateškom značaju koji stručnjaci osporavaju, Bahmut je postao simbol borbe za kontrolu industrijskog regiona Donbasa, koji se sastoji od regiona Luganska i Donjecka. Rusija je te region anektirala ali nije preuzela potpunu kontrolu nad tim područjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar