U trendu

Gruško: NATO zna šta Rusija može da preduzme

MOSKVA – NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama, ukazao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

U intervjuu za dnevnik „Komersant“ Gruško je ponovio da Rusija nikome ne preti.

„Naša pozicija je apsolutno jasna i predvidljiva i mi smo to nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogucnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno“, rekao je Gruško, prenosi TAS S.

On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj „odgovor u pisanoj formi“.

„Onda ćemo i mi doneti svoju odluku“, poručio je.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov juče je u intervjuu za CNN rekao da NATO nije nikakav „golub mira“ i ponovio da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve.

On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni CNN, isto to ne želi da dopusti Ukrajini.

U prethodnom razgovoru sa novinarom TAS S o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.

„Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države“, poručio je portparol Kremlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar